- voet reflexzone massage

voetreflexzone massage

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een effectieve natuurgeneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door de massage van de voeten oefen ik een gunstige invloed uit op de gehele mens. 

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens-zijn, een bijdrage aan bewustwording, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Hoe werkt voetreflexmassage?

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd. Dit proces gaat zichzelf versterken. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. De liefde en aandacht waarmee ik werk zijn van het grootste belang voor het verkrijgen van een goed resultaat bij de voetreflexmassage.

Voor wie is voetreflexmassage?

Voor mensen met lichamelijke klachten (rugklachten, hoofdpijn, darmklachten, krampen, longaandoeningen, menstruatie- en overgangsklachten, sinusproblemen, stress, depressiviteit, evenwichtstoornissen, slapeloos-heid en nog veel meer).